Over ons

Recent werk

Vanuit mijn passie voor horloges ben ik mij gaan verdiepen in het polijsten van Horloges.

Een van mijn eerste werkstukken  betrof een Rolex Datejust. Ik herinner me nog dat dit een spannende uitdaging betrof aangezien we het hebben over een horloge uit het jaar 2000 met destijds een waarde van fl. 10.000 vertrouwde Hollandse guldens. De geribbelde lunette moet absoluut scherp blijven. 9 van de 10 exemplaren die ik tegenkom zijn ondeskundig met de “botte bijl” verpest. Ieder facet op zo’n bezel moet apart worden behandeld, zodat de facetten hoogglans scherp blijven of worden, precies zoals het behoort te zijn. De band van de datejust is bijzonder fraai, maar desalniettemin een fragiel ontwerp.

Ik heb me volledig gespecialiseerd in refinishen / polijsten en verwijderen van krassen op (exclusieve) horloges zoals Rolex, Breitling, Cartier enz. Beschadigingen door valpartijen, stoten oid kan ik middels laserwelding repareren. (sommige verzekeraars vergoeden dit)

 • Polijsten
 • Laserwelding (diepe krassen of putjes / gaten)
 • Afregelen horloge
 • Onderhoudsbeurt horloge
 • Vervangen van een horlogeglas
 • Glasparel stralen
 • Horlogeglas polijsten indien mogelijk
 • Vervangen batterij
 • Vervangen pakkingen
 • Banden inkorten en verlengen
 • Wijzers vervangen
 • Wijzerplaat vervangen
 • Rek op Rolex band

En verder allerlei kleine reparaties

Dik Wakker Horloge Polijsten

Gecompliceerde reparaties en/of  servicebeurten afhankelijk van type en referentie laat ik eventueel verzorgen door gecertificeerde uurwerktechnici of servicecenters! Dit hangt ondermeer ook samen met de verkrijgbaarheid van onderdelen.

Ieder horloge wordt door mij met de grootst mogelijk zorg en liefde behandeld!

Rolex Datejust Sunset

Rolex

Bij Rolex heb je te maken met een hoogglans en gematteerde (geborstelde) delen, de kunst vooral bij Rolex is om geen materiaal te verwijderen d.m.v. weg polijsten. Bij de datejust moet de geribbelde lunette scherp blijven, de poten dik en het herstellen van de juiste zeer subtiele facetrandjes vereist vakmanschap. Rolex heeft een eigen legering goud en staal net als Breitling. Na polijsten pas ik nog een dieptereiniging toe met de ultrasoonreiniger en als finishing touch wordt het horloge nog met een ultra verfijnd reinigingsmiddel met de hand en speciale doek nabewerkt waardoor het edelstaal zijn originele schone glans terug verkrijgt.

Per staallegering zijn er subtiele kleurverschillen. Breitling heeft een mooie warme staalkleur, die zich zeer goed hoogglans laat polijsten, terwijl Rolex een “wit-grijs achtige” staalkleur heeft deels geduid als type 904L die men gebruikt voor de oysterkast. Dit is een zeer harde corrosiebestendige staalsoort, kostbaar om te verwerken, die in de horloge-industrie alleen door Rolex wordt gebruikt.

Tip

Door het horloge te los te dragen bewegen de schakeltjes constant hetgeen inslijten van de schakeltjes versneld. Beter is het om in het bijzonder deze (Rolex jubilee, oyster old style) band wat strakker te dragen. Het polijsten van deze banden moet met de grootst mogelijke voorzichtigheid gebeuren.

Stralen (In de volksmond ook wel bekend als ”zandstralen”)

Fortis horloge met glasparel gestraalde finish zoals deze vanaf de fabriek geleverd wordt. Voor de verkrijging van een perfect resultaat moeten de onderdelen eerst goed worden voorbehandeld. Zie hier het eindresultaat